fbpx

Pur Liquids

gietvloer onderhoud

7 Redenen Om Voor Een Gietvloer Te Kiezen

De vloer is letterlijk de basis van een interieur. Hij verbind de verschillende ruimtes in huis en bepaalt voor een groot deel de sfeer in de ruimte. In het bedrijfsleven worden gietvloeren al jaren toegepast doordat ze zo veelzijdig en praktisch zijn. De grenzeloosheid van dit soort vloeren wordt nu ook steeds populairder voor woningen en dat is niet zo verwonderlijk vinden wij. Ze zijn veilig, duurzaam en veranderen elke ruimte in een inspiratiebron van mogelijkheden. En er zijn nog zo veel meer voordelen aan een gietvloer die wij graag even voor je op een rijtje zetten! Hieronder daarom 7 redenen waarom het zeker de moeite waard is om in een gietvloer te investeren.

 

Gietvloeren passen in elke ruimte

In de industriële sector worden gietvloeren al jaren gebruikt voor heel veel verschillende bestemmingen: van kantoren tot werkplaatsen, ateliers en zelfs ziekenhuizen. Ook in huis kunnen ze vrijwel in elke ruimte geplaatst worden. Van de woonkamer tot de gang of garage maar ook in ruimtes met water zoals de badkamer en keuken. Sterker nog, gietvloeren zijn juist heel geschikt voor dit soort ‘natte’ ruimtes aangezien vloeren zoals epoxy en polyurethaan bestendig zijn tegen hitte, water en chemicaliën. Daarnaast zijn ze gemakkelijk schoon en droog te maken door er even een dweil overheen te halen. Zo is knoeien dus ook geen probleem!

 

Sterk en weerbaar

Een gietvloer is veel sterker dan laminaat, parket of tegels. Het is daarom uitermate geschikt voor gezinnen. Of je nou kids of huisdieren hebt, ze moeten van goeden huize komen om je gietvloer te beschadigen. Deze vloer zal niet zo snel krassen en is dus “LEGO-proof”. Ook zijn de meeste gietvloersoorten slipvrij en naadloos en daardoor dus zeer geschikt om heel hard overheen te rennen.

 

Gietvloeren verkleuren niet

Je kent het wel: je verschuift de meubels en ziet opeens de verkleuringen die in de loop van de tijd zijn ontstaan op je laminaat of parketvloer, vooral de delen die vaak in de zon liggen. Dat wordt weer schuren en lakken. In tegenstelling tot andere vloertypen is een gietvloer, zoals bijvoorbeeld de polyurethaan vloer, Uv-bestendig en verkleurt of vergeelt daardoor dus niet. Zelfs na vele jaren zal je vloer nog overal dezelfde kleur zijn.

 

Gemakkelijk schoon te maken

Doordat een gietvloer naadloos en egaal is, heb je dus geen vervelende hoekjes, barstjes of naden waar stof en vuil zich in kan verzamelen. Bovendien is hij bacteriewerend en heb je er ook geen speciale schoonmaakmiddelen voor nodig: even een dweiltje erover is genoeg. Weinig onderhoud dus en heel geschikt voor mensen met allergieën want stof,  huisstofmijt en ander ongedierte krijgen geen kans!

 

Ideaal te combineren met vloerverwarming

Vloerverwarming wordt vaak afgeraden in combinatie met houten vloeren omdat hout sterk isoleert en niet tegen de warmte kan. Doordat gietvloeren de warmte goed geleiden en flexibel zijn, zijn ze uitermate geschikt voor vloerverwarming. Je hebt zo de ideale luchtvochtigheid en temperatuur in huis zonder tegen die onaantrekkelijke radiatoren aan te hoeven kijken en bespaart aanzienlijk op je elektriciteitskosten. Er is namelijk minder energie nodig om een hele ruimte te verwarmen met vloerverwarming, zo draag je meteen ook nog je steentje bij aan een beter milieu. Oh, en het allerbeste argument voor vloerverwarming? Nooit meer koude voeten!

 

Duurzaam

De aanschaf van een gietvloer, zeker als je het goed wilt laten doen, is een behoorlijke investering en kan, afhankelijk van de grootte en het type vloer dat je kiest, duurder uitvallen dan andere vloersoorten. Maar wij beloven je: het is de investering dubbel en dwars waard. De kwaliteit en de weerbaarheid maken gietvloeren heel duurzaam. Ze gaan zoveel langer mee dan elk ander vloertype. Daarnaast is het onderhoud minimaal, je hoeft je gietvloer niet elke zoveel jaar te vervangen, opnieuw te schuren en te lakken en hij heeft geen nieuwe olie of verflaag nodig. Op de lange termijn is een gietvloer dus goedkoper dan andere soorten vloeren. Je investeert in een vloer waar je tientallen jaren plezier van gaat beleven.

 

Gietvloeren zijn mooi!

Last, but not least: een gietvloer is gewoon hartstikke mooi! Hij geeft iedere ruimte een opgeruimde look. De strakke, naadloze finish geeft iets luxueus en stijlvols aan een ruimte en biedt een moderne uitstraling met heel veel voordelen waarvan het hele gezin op lange termijn van profiteert en van kan genieten. Er is een ruime keuze aan kleuren en dus kun je gemakkelijk een kleur kiezen die goed bij de rest van je interieur past. Een cementvloer staat goed in een oud huis maar past natuurlijk ook goed in moderne designs.

 

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan een gietvloer? Nou ja, als je het aan ons vraagt is dat er eigenlijk maar één klein nadeeltje. De installatie is een arbeidsintensief proces dat niet gemakkelijk is en waar veel werk bij komt kijken. Het is een uiterst secuur werk dat goed moet gebeuren om een foutloos eindresultaat op te kunnen leveren. Wij raden daarom altijd af om een gietvloer te gaan doe-het-zelven. Dit is echt een klus voor de professionals, laat het dus ook liever aan ons over.

 

Nog niet helemaal overtuigd en heb je nog meer vragen? Neem gerust contact met ons op! In een gratis adviesgesprek helpen we je graag. We proberen jouw behoeftes en die van je ruimte zo goed mogelijk te begrijpen en zo te bepalen welke vloer het beste bij jou past. Juist wel helemaal zeker van de keuze voor een gietvloer en wil je meteen een offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook!

Post a Comment